søndag 20. april 2014

Kalkun med fløte og ostegratinert sellerirot

Det er påske og her i huset har vi laget tradisjon av å spise kalkun på påskeaften
 
Jeg penslet kalkunen med smør og tok litt pepper og salt. Satt ovnen på
180 g.
Stod i ovnen til den røde knappen spratt ut

 
Jeg skar opp sellerirot med ostehøvel
Tok litt kaldpresset olivenolje i bunnen av formen.
 
1.Deretter et lag med sellerirot
2.La på en finhakket fed hvitløk
3.så et lag med Jarlsberg ost
så gjenta prosessen fra 1
Til slutt tilsatte jeg en blanding av
1,5 dl fløte, 1,5 dl vann og 5 spiseskjeer kaldpresset olivenolje
200 g midt i ovnen ca 30 min 
 
Dette smakte veldig godt og ble en super erstatning for fløtegratinerte poteter :)


1 kommentar:

  1. Kalkun er godt :o) koselig at du koser deg i påsken :o)

    SvarSlett